Hier vind je onze recepten
Ben je op zoek naar verschillende recepten dan ben je hier op het goede adress


Slow-cooked shortribs
Dit recept voor langzaam gekookte Short ribs is de essentie van waar barbecue om draait. Smaakvol, rokerig, vet en zeer indrukwekkend. Menig barbecueprofessor geniet ervan een lezing te geven over WAAROM dit zo onweerstaanbaar lekker is, wij zullen het voor je samenvatten. Zo kun je de volgende keer zelf aan je bereidwillige studenten doceren. Want iedereen wil in de leer bij je als je weet hoe je deze ribben op de juiste manier maakt.


Asian Pulled Beef
Dompel je smaakpapillen onder in de rijke tradities van de Aziatische keuken met ons BBQ-recept voor getrokken rundvlees op Gua Bao's! Dit gerecht belichaamt de essentie van Aziatische smaken en biedt een culinaire reis die je zintuigen zal prikkelen. Het begint allemaal met sappig rundvlees langzaam gekookt op de grill, vervolgens verfijnd in een Dutch Oven met een bedwelmende saus op basis van kruiden en ingrediënten uit het Verre Oosten. Het eindresultaat? Een onweerstaanbaar zacht gestoomd broodje gevuld met heerlijk pittig getrokken rundvlees en verfrissend in balans gebracht met knapperige plakjes komkommer, knapperige wortel en de pittige frisheid van koriander.


BBQ Beer Can Chicken
"Maak je klaar voor een smaakexplosie van formaat! We weten allemaal dat kip veel van zijn heerlijke smaak en vocht verliest tijdens het koken, en die sappige essentie is precies wat je nodig hebt voor die perfecte aardappels. Dus waarom zou je je aardappels in een pan koken als je ze ook kunt garen op de barbecue, met een vleugje olijfolie op een Chicken sitter? En voor ons legendarische beer can chicken BBQ-recept kun je elke biersoort gebruiken die je maar wilt. Heb je een Bird Sitter? Vul 'm dan met bier voor een extra kick.
Jalapeno salsa spareribs
Bereid je voor om je snackrepertoire uit te breiden met onze sensationele Coca-Cola & Jalapeño
Salsa Spareribs! Deze badboys bieden een geweldige mix van zoet en pittig die je smaakpapillen
de macarena zullen laten doen. De combinatie van pittige jalapeños en de klassieke
smaak van Coca-Cola tilt deze ribbetjes naar een heel nieuw niveau. Laten we The Bastard aanzetten en beginnen met maken van een portie van deze verrukkelijke ribbetjes die dit seizoen zeker de show zullen stelen!
Picanha Bagel
Een Picanha bagel is een heerlijke combinatie van malse, smaakvolle Picanha met de knapperige, zachte textuur van een bagel. Het is het perfecte recept voor een BBQ-maaltijd of een luxe lunch. Hier volgt een eenvoudig recept om zelf deze smakelijke bagel te maken.
Gegrilde banaan met rumroom
Met dit gegrilde bananendessert maak je zeker geen misstap. Banaan op zijn allerlekkerst. Dit is ÉÉN zoete herinnering aan je allereerste babyhapje, maar tien keer beter. Als je het echt spectaculair wilt maken, flambeer dan wat extra rum bij het serveren.
Knolselderij op het spit
Deze keer gaan we de wereld van smaken verkennen met een verrukkelijk gerecht dat je smaakpapillen zal laten dansen: Knolselderij aan het spit. Heerlijke vega gevulde pitabroodjes met knolselderij. En de knoflooksaus die je erbij maakt is top.


Pizza di papa
Dat je dochtertje roept: “Kijk, mijn nagels zijn weer helemaal schoon”, is niet iets wat je gasten graag horen als ze in hun knapperige pizza bijten. Vandaag maken we onze Pizza Di Papa. Er zijn mensen die hun leven gewijd hebben aan het perfecte pizzadeeg, dus vat het maken van deeg niet te licht op. Het geheim van smaakvol deeg – dat klinkt lekker mysterieus – zit hem in de koude gisting; daar ontwikkelt zich de smaak. Heb je minder tijd, koop dan je deeg bij een goede pizzeria. Moet kunnen voor een keertje.


Tomahawk met chimichurri van beenmerg
Wie next level wil gaan met zijn Tomahawk maakt er een chimichurri van beenmerg bij. Maar wat is chimichurri? Chimichurri is een Argentijnse saus/marinade die veel wordt gegeten bij gegrild vlees.


Oosters buikspek
Buikspek is een prachtig stuk vlees, dat zich perfect leent om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. Je kunt daarbij ook nog eens alle kanten op qua smaak! In dit recept gaan we de Oosterse kant op, met een heerlijke marinade op basis van hoisinsaus en ketjap manis. Je kunt in de bereiding eventueel ook wat rookhout toevoegen, maar ook zonder krijg je een heel smaakvol resultaat. Dus haal de ingrediënten in huis en plan een middagje in de tuin, want dit wil je proeven!


Picanha
Leo Alkemade, welbekend als acteur, cabaretier en schrijver, laat je zien hoe hij zijn favoriete recept op The Bastard maakt: Picanha met een salsa en prei. In dit recept maakt Leo gebruik van de BBQ-techniek reverse sear. Maar wat is reverse sear eigenlijk?


Smokey short ribs
Deze smokey short ribs van eigenaar en chef-kok Stephan Möllers van restaurant Plantage 87 in Oude Wetering vergen een “low and slow” bereiding. Ideaal als je thuis eters krijgt vindt Stephan. “Je hebt je handen vrij om andere dingen te doen, maar tovert op deze manier wel een mooi groot stuk vlees op tafel, dat werkelijk smelt in de mond”. En daar is geen woord van gelogen.
Pulled pork
Wat dacht je van een lekker wit bolletje Pulled Pork afgetopt met je favoriete Barbecue saus voor dit weekend? Rub de procureur met je favoriete rub, laat een nachtje intrekken en vlam je BBQ maar aan. Rook de procureur eerst met wat chucks en gaar hem daarna in een Dutch Oven met bier, verschillende groente en kruiden voor extra smaak. Pull het vlees met de bear claws uit elkaar, en bak de Pulled Pork nog even aan zodat je die lekkere knapperige stukjes Pulled Pork krijgt. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!


Loaded nachos
Susan Aretz maakt een van haar favoriete borrel-recepten van de BBQ: Loaded Nachos. Je kunt bij dit gerecht zelf bepalen hoeveel toppings je wilt gebruiken, om de nachos misschien zelfs extra loaded te maken.


Peri Peri Chicken
Peri-peri, piri-piri of pil-pil? Who cares!. De spiesen zijn heerlijk als snack uit het vuistje, of op een sandwich met een gulle lik humus en een handje rucola een perfect lunchitem. Snel klaar? Nee, niet echt. Voor de betere smaak laat je de marinade namelijk drie uur intrekken. ENJOY!


Côte de Boeuf met blauwkaas topping
zeg nou zelf, wat is er beter dan een dikke Côte de Boeuf met blauwkaas topping? Het recept van deze steak met Diablo topping komt uit het kookboek van Jord Althuizen:


Cherry Spare Ribs
Welkom in de wereld van de smaakexplosie! Ervaar de perfecte combinatie van zoet en hartig met onze overheerlijke Cherry Spare Ribs! Onze speciale kersenrub is met zorg samengesteld om je smaakpapillen te verwennen met de zoete smaak van rijpe kersen en de heerlijke hartige smaak van malse spare ribs


Wild Salmon Jack
Hey Ho Wild Salmon Jack. Bring me back to the Bastard track. Jack Daniel’s onderscheidt zich van andere Amerikaanse bourbon’s door de houtskoolfiltering. Als dat geen teken is, wat dan wel? Dit gerecht maak je natuurlijk met wilde zalm


Grillworst
In dit recept laten we zien hoe je onze sous-vide gegaarde grillworst perfect bereidt op de BBQ of in de oven. Ontdek de beste baktips, de ideale kruidencombinaties en hoe je zorgt voor een sappige, goudbruin gegrilde worst met een heerlijke smaak.