Alles over houtskool.
Gemaakte fouten
Als het maar brandt. Dat is het idee van de meeste mensen maar er zit veel meer achter je houtskool. De kwaliteit en soort van je houtskool heeft grote effecten voor de tempratuur beheersing, brandtijd en niet te vergeten de smaak. Maar wat voor soort houtskool gebruik je nou?
Iedereen heeft vast wel eens de vergissing gemaakt om je Kamado te vullen met zeer slechte kwaliteit houtskool. Hierdoor krijgt de Kamado te weinig zuurstof door de kleine stukken houtskool ook kan er een nare smaak van de houtskool afkomen. Het gebeurd ook dat mensen brikketten in de Kamado gooien maar dit raden wij af omdat de briketten samen geperste houtskool is. Daardoor komt er te weinig zuurstof doorheen dus is de kamado niet gemakkelijk in tempratuur te regelen.
Harde en zachte soorten
Er zijn grofweg 2 soorten houtskool: harde en zachte houtskool. In het algemeen gaat zachte houtskool makkelijker aan en is die sneller opgebrand. Harde soorten krijg je iets moeilijker aan maar brand langer.
Weet wat je koopt
Het is erg belangrijk dat je weet wat je koopt. Wat zit erin? Waar komt het vandaan? Wat voor kwaliteit is de houtskool? Dat onderzoek hebben wij al voor jullie gedaan. Wij verkopen namelijk BestCharcoal. De houtskool van BestCharcoal is 100% natuurlijk dit betekent dat er geen gebruik word gemaakt van chemicaliën vulstoffen, bindmiddelen en toxines. Dit zorgt ervoor dat je het eten proeft en geen chemicaliën. De houtskool kan extreem heet worden en brand voor lange tijd



Reactie plaatsen
Reacties