Asian Pulled Beef

Asian Pulled Beef

Asian Pulled Beef AANTAL PERSONEN: 4/6 PERSONEN Dompel je smaakpapillen onder in de rijke tradities van de Aziatische keuken met ons BBQ-recept voor getrokken rundvlees op Gua Bao's! Dit gerecht belichaamt de essentie van Aziatische smaken en biedt een culinaire reis die je zintuigen zal prikkelen. Het begint allemaal met sappig rundvlees langzaam gekookt op de grill, vervolgens verfijnd in een Dutch Oven met een bedwelmende saus op basis van kruiden en ingrediënten uit het Verre Oosten. Het eindresultaat? Een onweerstaanbaar zacht gestoomd broodje gevuld met heerlijk pittig getrokken rundvlees en verfrissend in balans gebracht met knapperige plakjes komkommer, knapperige wortel en de pittige frisheid van koriander.

Laten we beginnen

⏱️ Kooktijd: 6 uur | ⏱️ Bereidingstijd: 15 min | 🌡️ Temperatuur: 100/120°C Wat heb je nodig? 2 teentjes knoflook 2 uien ongeveer 2 cm verse gember 1 eetlepel (rijst)olie 800 gram sukadelappen 11⁄2 eetlepels vijfkruidenpoeder 1 eetlepel sambal 2 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel chilivlokken 1 deciliter water 1⁄2 kopje sojasaus manis 1 eetlepel hoisinsaus 1 theelepel zout 1 theelepel zwarte gemalen peper 2 Gua Bao broodjes per persoon 1 kleine komkommer ingelegde wortels (pot) 2 lente-uitjes 4 takjes koriander Dutch Oven Getrokken rundvlees van het BBQ-recept Deze producten heb je nodig bij het gerecht Dutch oven Siliconen tangen Kolen Barbecue naar keuze Bereidingswijze Snijd de knoflook in kleine plakjes en de uien in ringen. Schil en rasp de verse gember. Zet de Bastard aan en verwarm tot 150 °C, verwarm de Dutch oven ermee. Verhit de olie. Bestrooi de sukadelappen met het vijfkruidenpoeder en bak het vlees rondom bruin in de Dutch oven. Haal het vlees uit de pan en bak in de overgebleven olie de knoflook, uien, gember en sambal. Voeg vervolgens de bruine suiker en chilivlokken toe en meng goed. Haal vervolgens de Dutch oven Bereid nu de barbecue voor op indirect en plaats de Heat deflector. Plaats de Dutch oven terug op de Barbecue en voeg nu de suka-lappen toe. Voeg dan water en sojasaus toe. Roer even door. Sluit het deksel en zorg ervoor dat de temperatuur tussen 100 °C en 120 °C ligt. Laat het vlees ongeveer 4 uur sudderen met het deksel erop, haal dan het deksel van de pan en laat nog een uur of 2 zonder deksel staan. Breng op smaak met zout en peper indien nodig. Het vlees is klaar wanneer je het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken, hoe mals je het wilt hebben is aan jou. Hoe langer je het vlees laat koken in de Dutch oven, hoe zachter het wordt. Trek het vlees uit elkaar in de pan met vloeistof, voeg dan de hoisinsaus toe en meng het vlees goed met de ingedikte vloeistof. Pak de Gua Bao broodjes en stoom ze in een stoommandje of stoompan gedurende ongeveer 15 minuten. Serveer de broodjes met een plakje geschilde komkommer en ingelegde wortels, een goede schep getrokken rundvlees erbovenop en garneer met gehakte lente-uitjes en verse koriander. Tip: Ook heerlijk met witte of gebakken rijst in combinatie met roerbakgroenten.