🔥 Zomerse BBQ-plank met kip, buikspek, worst en bijgerechten

Voorbereidingstijd: 120 min

Kooktijd: 60 min

Temperatuur BBQ: ±180–200°C, direct & indirect

🧾 Ingrediënten

👨‍🍳 Bereidingswijze

🍽 Serveer jouw complete BBQ-plank!

Leg alles mooi uit op een grote houten plank of serveerschaal:

Snijd de kip in stukkenSnijd het buikspek in dunne reepjesServeer de worsten heel of in plakjesSchep de koolsla, macaroni & kaas en pickles in mooie bakjes

Garneer met verse kruiden en serveer met bijvoorbeeld brood of gepofte aardappelen van de BBQ.

👉 Tip van BBQ Shop Harmelen

Gebruik een kernthermometer om zeker te weten dat je kip perfect gaar is (minimaal 75°C kern). En heb je geen tijd om alles zelf te maken? Bij ons in de winkel vind je kant-en-klare rubs, sauzen én vers BBQ-vlees.


Deze BBQ-plank is een echte publieksfavoriet. Of je nu een backyard BBQ organiseert of gewoon iets bijzonders wilt maken op een mooie zomeravond – met dit recept steel je gegarandeerd de show.

Heb je dit recept geprobeerd? Deel je creatie met ons op Instagram met #bbqshopharmelen – we zijn benieuwd naar jouw BBQ-skills!