Picanha Bagel
THE ROUND ROAST BAGEL MET KAAS EN PICANHA
Een Picanha bagel is een heerlijke combinatie van malse, smaakvolle Picanha met de knapperige, zachte textuur van een bagel. Het is het perfecte recept voor een BBQ-maaltijd of een luxe lunch. Hier volgt een eenvoudig recept om zelf deze smakelijke bagel te maken.

Laten we beginnen
⏱️ Kooktijd: 20 min |
⏱️ Voorbereidingstijd: 30 min |
🌡️ Temperatuur: 180°C |
Wat heb je nodig ?
- Picanha
- Bagels
- Smelt Kaas ( provolone ,cheddar, mozzarella, Zwitsers, enz.)
- Boter of olijfolie (om te grillen)
- Kruiden en specerijen naar smaak (zoals zout,
peper, knoflookpoeder)

Bereidingswijze
1. Verwarm de BBQ voor op 180 graden.
2. Bestrijk de picanha licht met olijfolie en breng het op smaak met kruiden zoals zout, peper
en knoflookpoeder.
3. Leg de picanha direct op de grill. Grill de picanha ongeveer 5 minuten aan alle kanten (de
precieze grilltijd hangt af van de dikte van van de picanha en je persoonlijke voorkeur voor
gaarheid).
4. Terwijl de picanha op de barbecue ligt, snijd je de bagels doormidden en smeer een dun laagje boter of olijfolie op de gesneden kanten.

Aansnijden picanha
5. Leg de bagelhelften met de snijkanten naar beneden op de grill en rooster ze 1-2 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn goudbruin en knapperig zijn.
6. Zodra de picanha de gewenste gaarheid heeft bereik en de bagelhelften goed geroosterd zijn, haal ze dan van de barbecue.
7. Snijd de gegrilde picanha in dunne stukjes en monteer deze op een van de bagelhelften en voeg
gesmolten kaas bovenop de picanha.
8. Sluit het deksel van de BBQ om de kaas te laten smelten. Dit duurt meestal maar een paar minuten.
9. Leg de andere helft van de bagel bovenop de kaas en druk zachtjes aan om het broodje in elkaar te zetten.

