Loaded nachos

Vandaag een simpel maar lekker recept. Susan Aretz maakt een van haar favoriete borrel-recepten van de BBQ: Loaded Nachos. Je kunt bij dit gerecht zelf bepalen hoeveel toppings je wilt gebruiken, om de nachos misschien zelfs extra loaded te maken.

Laten we beginnen


⏱️ Kooktijd: 10 min |

⏱️ Voorbereidingstijd: 10 min |

🌡️ Temperatuur: 200°C direct |


Wat heb je nodig?

-500 gram rundergehakt

-1 tl uienpoeder

-1 tl knoflookpoeder

-½ tl chilipoeder

-½ tl zout en peper

-50 ml BBQ saus, naar keuze


-150 gram geraspte kaas

-200 gram nacho’s

-optioneel: 1 blik zwarte bonen


Extra toppings

-1 tomaat, in kleine blokjes

-1 avocado, in kleine blokjes

-1 rode ui, in dunne ringetjes

-zure room, naar smaak

optioneel: verse koriander

Verwarmen van de BBQ


1) Verwarm je Barbecue naar een temperatuur van 180 °C direct.


2) Braad het gehakt aan in een pan die geschikt is voor de barbecue. Komt er veel vocht uit het gehakt? Giet dit dan eerst af voordat je de BBQ-saus toevoegt. Schep alles even om en haal de pan dan van het rooster.


3) Verhit nu je kamado op 200 °C indirect.



Gietijzeren pan 


4) Verdeel wat gehakt over een gietijzeren pan of schaal. Leg hier de nacho's overheen, dan weer wat gehakt, eventueel nog de zwarte bonen en verdeel er tot slot de geraspte kaas over. Zet de pan of schaal terug op je Barbecue en sluit de deksel. Laat dit staan totdat de kaas is gesmolten. Dit kan zo'n 5 minuten duren.


5) Mocht je dit gerecht éxtra lekker willen maken, dan kun je nadat de kaas is gesmolten ook nog kiezen voor wat extra toppings over de loaded nacho’s. Drankje erbij en genieten maar!